Kislo zelje - kot v gostilni...
Preprosta priprava kislega zelja, ki odlično shaja s pečenko, krvavico, pečenico...in še s čim. Najboljše pri tem pa je, da vas bo jed (priloga) spominjala na trenutke nekje v domači slovenski gostilni...resnično?...poskusite!
Predvsem je tu pomembna osnovna sestavina - kislo zelje seveda. Pri nas vedno posežemo po Etinem kilogramskem kozarcu - točno veš, kaj dobiš.
Kaj potrebujem:
za 👪 osebe:
- Kislo zelje - kilogramsko pakiranje,
- Nekaj zrn črnega popra,
- 1 lovorjev list,
- pol žličke sladke paprike,
- ščep mlete kumine,
- 1 manjša čebula,
- 3 žlice olja.
Zdaj pa na delo:
Kislo zelje odcedimo in rahlo splaknemo s hladno vodo - to je predvsem odvisno, koliko je zelje že v osnovi kislo - tukaj poslušajte predvsem svoj okus.
Čebulo drobno nasekljamo in jo na olju popražimo le toliko, da postekleni. Dodamo kislo zelje, začimbe in zalijemo s približno 2 dl vode. Na koncu vse skupaj izgleda, kot prikazuje fotografija:
Vsebino lonca na majhnem ognju in z občasnim mešanjem "matramo" eno uro (pod pokrovko). Če je potrebno, če se začne zelje prijemati dna, dodamo še malo vode. Pazimo le, da vsaj 15 minut pred koncem kuhanja odstranimo lovorjev list - drugače hoče jed nekoliko pogreniti.
Uživajte 🍴
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.